Profilering med celleplast

Materialer og tryk, der løfter udtrykket og kundeoplevelsen.

Celleplast er et materiale med unikke egenskaber og god formbarhed. Det består af luftfyldte celler af polystyren (EPS) eller polypropylen (EPP), og det fremstilles med forskellig hårdhed afhængigt af anvendelsesområdet. 

Dæmpende og fjedrende egenskaber

Som beskyttelse mod stød er celleplast uovertruffen, især takket være de gode dæmpende og fjedrende egenskaber. Hvis der skulle opstå et stød, absorberes bevægelsesenergien – på samme måde som kollisionszonerne i en trafiksikker bil. 

Lav vægt og nem indpakning bidrager også til god emballageøkonomi. Samtidig giver beskyttelse med celleplast ofte det emballerede produkt en højere status. 

Man kan trykke på celleplast på forskellige måder, enten ved at få fremstillet formværktøjet med trykket i forbindelse med værktøjsfremstillingen eller ved at udstyre eksisterende værktøj med trykplader.


EPS 

EPS, ekspanderet polystyren, består af små kugler, der smeltes sammen under varme og tryk. EPS har gode isoleringsegenskaber, fordi den indesluttede luft udgør 98 procent. Det har også høj fugtbestandighed og giver derfor god beskyttelse mod kulde, vind, fugt og mug. 

EPP 

EPP er ekspanderet polypropylen. Råmaterialet til EPP er polypropylengranulat. EPP har gode støddæmpningsegenskaber, god varmebestandighed, god isoleringsevne og er modstandsdygtig over for de fleste kemikalier. Disse unikke egenskaber gør, at EPP har mange forskellige anvendelsesmuligheder, for eksempel retursystemer, emballager til instrumenter, kameraer, teknisk isolering, bilkomponenter, nakkestøtter m.m. 

XPS

XPS, ekstruderet polystyren, er et mere ensartet materiale end celleplast af EPS-typen. Det vejer mere, tåler højere trykbelastninger og yder endnu bedre beskyttelse mod fugt og frost.


   

Markedets bedste kassesortiment af bølgepap

BoxonDirect.dk er emballagevarehuset på nettet, hvor du kan søge dig frem til den rigtige emballage blandt 2000 artikler.