, Cajom - Boxon
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.

I det naturskønne Fjärås, med udsigt over Kungsbackafjorden, finder man familievirksomheden Cajom Pepparrot AB. Siden 1929 har de dyrket, forædlet og solgt den kendte peberrod. I dag er det 4. Generation, der fører traditionen videre.

case-cajom-logo.jpg

Peberroden er i de seneste år blevet mere og mere populær i det svenske køkken. Efterspørgslen efter peberrod er større end det, der dyrkes i dag, og Cajom er en af Sveriges største leverandører af frisk og forædlet peberrod af høj kvalitet til det svenske marked.

Kundens behov

Tidligere blev den friske peberrod bearbejdet i hånden, og fra at have solgt den hel eller i mindre stykker, begyndte man også at rive den. I begyndelsen skete det også ved håndkraft, men det overgik senere til at blive en maskinproces.

Den revne peberrod blev derefter fyldt i glas med teske, mens tårerne løb. Peberroden afgiver nemlig en meget stærk lugt og kræver god ventilation ved forædling. I dag foregår al rivning og fyldning i et godt lukket flow.

Glassene er et minde blot og er erstattet af praktiske plastbeholdere godkendt til fødevarer.

quote_37x26.png I begyndelsen købte vi færdigtrykte plastbeholdere af en type, der skulle pakkes, fortæller medejer af Cajom Pepparrot AB, Lisa Boström.

Det viste sig at være en dyr metode. Inden for fødevarebranchen kan regler og direktiver ændre sig hurtigt, og en eneste fejlmærkning gjorde den fortrykte beholder værdiløs.

Et omkostningseffektivt alternativ med lave engangsomkostninger, der ikke kræver dyre klichéskift og med kortere leveringstider. Den perfekte løsning for Cajom.

Kundebasen er tro og godt opbygget, men alligevel forekommer der variationer i efterspørgslen. Behovet for en mere fleksibel løsning banede vej for et samarbejde mellem Cajom og Boxon.

Boxons løsning

De fortrykte plastbeholdere udskiftes med helt neutrale. Den let koniske dåse krævede en bøjet etiket, der formede sig efter dåsen uden at skabe ”ører” (hjørner der stikker ud og sætter sig fast i andre dåser ved håndtering).

Et andet vigtigt aspekt var, at etiketten skal kunne tåle både fugt og kulde. Peberroden forvaskes og håndteres i et fugtigt miljø og opbevares i kølerum efter forædling. En etiket på fødevareprodukter må under ingen omstændigheder falde af.

Lisa ønskede også et fleksibelt og hurtigt indkøb af etiketter – små mængder, men med varieret tryk som er nemme at ændre efter behov. Christer Martinsson, Boxon, foreslog en specialtilpasset etiket med digitaltryk.

Digitaltrykte etiketter kan meget enkelt ændres og trykkes i mindre kvantiteter. Et omkostningseffektivt alternativ med lave engangsomkostninger, der ikke kræver dyre klichéskift og med kortere leveringstider.