light bulb icon
Hurtig levering
light bulb icon
Fragtfrit ved køb over 2000 kr
light bulb icon
Sikker betaling
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Hurtig levering
Fragtfrit ved køb over 2000 kr
Sikker betaling
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Services
Kunder
Viden
Bæredygtighed
Kontakt

Mærkning med UV-blæk

Limmareds glasværk blev grundlagt allerede i 1740, og er i dag en del af det irske selskab Ardagh Group. Koncernen er verdensledende inden for glas- og metalemballageløsninger til verdens største forbrugeremballage. Glasværkets mest kendte produkt er flaskerne til Absolut Vodka.

 

Linje

Kundens behov

For glasværkets del var det vigtigt at få en sporbarhed på det enkelte glasprodukt, uden at mærkningen var synlig.

Limmareds glasværk henvendte sig til Boxon efter tip fra deres danske søsterselskab Holmegaard. Det danske selskab var meget tilfredse med, hvordan deres mærkning fungerede og anbefalede derfor mærkeudstyret fra Videojet.

Boxons løsning

Muligheden for at mærke med UV-blæk gjorde valget enkelt, og til det bedste alternativ. For at få sporbarheden med mærkes hvert enkelt produkt med en dato, der fortæller, hvornår produktet er produceret og i hvilken linje det er fremstillet.

I øjeblikket findes to linjer, som begge har inkjetprintere. Maskinerne kører døgnet rundt og har siden starten for mere end et år siden mærket ca. 200 millioner glasflasker og dåser.

quote_37x26.png Det er gået uden problemer, og den eneste vedligeholdelse, der kræves er påfyldning af blæk og en lettere rengøring, som operatøren selv klarer, konstaterer Gösta Wilsson fra Ardagh Group.

Klik op Læs mere for at læse mere om detaljerne i løsningen.

Linje

I Limmared fremstilles omkring 1,5 millioner dåser og flasker dagligt, og produktionen er i gang døgnet rundt 365 dage om året.

Godkendes eller kasseres og genbruges

Kontrollen af de producerede glas sker ved et stort antal sikkerhedskontroller langs hele processen. De glas, der ikke holder målene, kasseres og genbruges til ny glasmasse.

Når glasprodukterne er gået igennem de forskellige sikkerhedskontroller, bl.a. dem der gør at sprækker og luftblærer bliver opdaget, og de kontroller der sikrer, at de klarer det tryk, de vil blive udsat for, mærkes de med af inkjetprintere – Videojet 1530 – og UV-blæk.

quote_37x26.png Blækket er usynligt for det blotte øje, men kan læses med hjælp fra en UV-lampe. Usynligt blæk anvendes fordi det er vigtigt, at det ikke forveksles med datomærkningen af indholdet, forklarer Gösta Wilsson.

Inkjetskrift lille skrift (CIJ)

Continuous Ink Jet (CIJ) bygger på berøringsfri mærkning og kan udskrive på stort set alle materialer takket være et stort sortiment af blæk med specialegenskaber for hver type materiale.

Mest almindeligt forekommende med CIJ er mærkning af produktions- og bedst-før-dato samt batchnummer. Printerne klarer alt fra 0,4 til 24 mm i teksthøjde.

 

Kontakt os
Læs flere kundecases
Linje
loading symbol