light bulb icon
Hurtig levering
light bulb icon
Fragtfrit ved køb over 2000 kr
light bulb icon
Sikker betaling
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Hurtig levering
Fragtfrit ved køb over 2000 kr
Sikker betaling
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Services
Kunder
Viden
Bæredygtighed
Kontakt

Fefcoguiden

FEFCO-koder er et standardiseret system, der anvendes internationalt til at identificere og klassificere forskellige typer af bølgepapemballage. Tag del i vores guide, hvor vi har lavet en enkel oversigt over forskellige bølgepapkonstruktioner. Download guiden her.

Fakta om bølgepap

Bølgepap er et af de mest anvendte emballagematerialer på markedet i dag, takket være dets alsidighed og omkostningseffektivitet. Den brede anvendelse af bølgepap skyldes dets styrke, holdbarhed og fleksibilitet. Med den seneste udvikling inden for trykteknologi er det desuden muligt at skabe attraktive og farverige emballager, inklusive tryk, som kan bidrage til at styrke et varemærkes visuelle identitet.

Tom række

Slidsekasser er almindelige bølgepapemballager. De fremstilles i en maskine, der trykker, bukker, slidskærer og limer bølgepappen til færdige kasser.

Stansede kasser er en anden populær type af bølgepapemballage, især når der kræves større præcision og nøjagtighed i målene. Kasserne stanses i plan- eller rotationsstans.

Genbrugsfiberbaseret bølgepap anvendes stadig oftere ved kassens fremstilling. Genbrugsfiber (testliner) og genbrugsfluten (bølgen) fremstilles af genbrugspapir, hvilket gør det til et mere miljøvenligt alternativ. Bølgepap af genbrugsfiber er dog generelt svagere end bølgepap af nye fibre.

Tekniske egenskaber

  • Bølgepappens evne til at bøje sig måles i bøjningsstivhed. Graden af bøjningsstivhed afgøres primært af bølgepappens tykkelse.

  • Stablingsstyrken (BCT) afgør evnen til at stable kasser og er vigtig at beregne, når varer skal opbevares eller transporteres oven på hinanden.

  • Sprængstyrken (BST) måler bølgepappens sammenholdende evne. Dette er særligt vigtigt, når indholdet i emballagen udøver tryk på siderne.

  • Målet med sammentryksstyrke (FCT) viser bølgepappens formstabilitet og dens evne til at dæmpe tryk.
Linje
Tom række
loading symbol