light bulb icon
Hurtig levering
light bulb icon
Fragtfrit ved køb over 2000 kr
light bulb icon
Sikker betaling
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Hurtig levering
Fragtfrit ved køb over 2000 kr
Sikker betaling
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Services
Kunder
Viden
Bæredygtighed
Kontakt

Vælg den rigtige afdækningstape

Hvad er afdækningstape/malertape?

Afdækningstapen er let klæbende, let at rulle af samt rive over, som kan påføres mange forskellige overflader og fjernes uden at efterlade limrester eller forårsage skade. Dens følsomhed og klæbeevne gør den ideelt til mange formål, både på et professionelt og ikke-professionelt niveau.

Hvad er afdækningstape lavet af?

Afdækningstape består af to lag:

 • En tynd, mættet crepepapirs bagside, som er tynd nok til at rive over (så ingen dispenser eller andet værktøj er påkrævet).
 • Et klæbemiddel, der enten kan være solvent, hotmelt eller akrylbaseret, afhængigt af det den ønskede klæbeevne.

Markeder, der bruger afdækningstape:

 • Bygge- og anlægssektoren
 • Malere og grossister
 • Gør-det-selv (DIY)
Malertape
Gummibaseret malertape

Gummibaseret afdækningstape

Gummibaseret afdækningstape bruges til mange formål. Denne tape er pålidelig og har stærkt hæftende egenskaber, hvilket gør det til en fast favorit. Gummibaseret lim har dog et lavere temperaturmodstandsniveau sammenlignet med andre tapetyper.

Akrylbaseret afdækningstape

Akrylbaseret afdækningstape er velegnet til brug i ekstreme temperaturer og mere udfordrende miljøer. Alsidigt og justerbart akrylbaseret klæbemiddel kan præstere under varierende temperaturer fra dybfryser til ca. 150 °C.

Akrylbaseret malertape
Silikonebaseret malertape

Silikonebaseret afdækningstape

Silikonebaseret afdækningstape er også ideelt til brug i ekstreme temperaturer. Denne type tape er mest modstandsdygtig overfor temperaturer. Forudsat at overfladen ikke er papir eller en lignende brandfarlig overflade kan silikonelim modstå temperaturer op til 260 °C.

Afdækningstape fås i næsten alle farve - lige fra de hvide og beiges til stærkere farver beregnet til mere specialiserede formål. Farven på den tape du vælger, er måske ikke altid en vigtig faktor, skal du stadig sørge for at du er opmærksom på farvekoden og hvad hver farve betyder.

Nogle af de mest almindelige farver, du kan støde på, er her:

Hvid/beige afdækningstape

Hvid/beige er den mest almindelige farve til afdækningstape. Diskret og ideel til en bred vifte af dagligdagsformål. Hvid afdækningstape bruges regelmæssigt af dekoratører og fagfolk, samt hobbyfolk og DIY-entusiaster. Hvid tape kaldes også malertape og er alsidigt og velegnet til en lang række formål.

Hvidt malertape
Blå malertape

Blå afdækningstape

UV-resistente og vandtætte er egenskaberne ved blå afdækningstape, hvilket gør det velegnet til udendørs brug. Tapen kan klæbe på overflader i flere dage uden at efterlade limrester, men det anbefales at fjerne tapen efter 15 dage.

Gul afdækningstape

Gul afdækningstape bruges også af malere og er ofte den foretrukne farve til brug i bilindustrien. På grund af sin lyse farve er gult tape meget synligt selv i svagt lys, hvilket betyder at det skiller sig ud mod baggrunden og gør det nemt for maleneren at udføre sit arbejde.

Malertape

6 brugsmuligheder med afdækningstape (bortset fra maling)

 1. Mærkning af fødevarer og skoleartikler
  Brug billig afdækningstape i stedet for til mærkning af fødevarebeholdere, smørebrødsposer og fryseposer, før du lægger dem i køleskabet eller fryseren. Du kan også bruge afdækningstape til at markere børns madkasser og skolebøger der har tendens til at forsvinde.
 2. Lav en vej til legetøjsbiler
  Lav en vej til de små legetøjsbiler, som børn elsker at lege med. Tape to strimler af afdækningstape på et gulv eller en bordplade. Tilføj et lille håndlavet pap stopskilt eller to og legen er i gang! At køre med en legetøjsbil forsigtigt langs dens åbne vejbane er mere end bare sjovt for små børn. Ud over at være sjovt hjælper det dem også med at forbedre deres finmotorik, hvilket er vigtigt for deres færdigheder senere i livet.
 3. Genbrug en støvsugerpose
  Spar penge ved at genbruge en støvsugerpose to gange. Smid den ikke væk, når posen er fuld, men i stedet tøm posen og skær en åbning ned midt på posen. Når du har tømt posen, skal du holde kanterne sammen, folde og forsegle dem med afdækningstape. Din pose er klar til brug igen! (Bare sørg for at du ikke overfylder den her anden gang)
 4. Serpentiner til en festlig dag
  Brug afdækningstape i stedet for gennemsigtig cellofantape til at hænge serpentiner og balloner op til din næste fest. Afdækningstape vil ikke efterlade nogen limrester på væggen eller loftet som cellofantape gør. Husk at fjerne afdækningstape indenfor en uge.
 5. Reparer en ødelagt paraply
  Hvis et vindstød ødelægger en wire på din paraply, er det let at reparere. Brug et stykke afdækningstape og et stykke ståltråd til at skabe en ny skinne.
 6. Hold malerbøtterne rene
  For at forhindre maling i at sætte sig i rillen på toppen af malerbøtten, skal du blot dække kanten af bøtten med afdækningstape.

 

Køb afdækningstape
loading symbol