light bulb icon
Hurtig levering
light bulb icon
Fragtfrit ved køb over 2000 kr
light bulb icon
Sikker betaling
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
0
Hurtig levering
Fragtfrit ved køb over 2000 kr
Sikker betaling
Icon / Unknown / shopping-cartCreated with Sketch.
Webshop
Services
Kunder
Viden
Bæredygtighed
Kontakt

Vælg den rigtige dobbeltklæbende tape

Hvad er dobbeltsidet tape?

Den dobbeltklæbende tapes struktur

Selvklæbende tape består af flere forskellige funktionelle lag. Klæbemiddellaget kan påføres enten på den ene side eller på begge sider af bærematerialet (for at skabe enkelt- eller dobbeltklæbende tape). Den typiske struktur af dobbeltklæbende tape er skitseret i det følgende diagram. Vores dobbeltklæbende tape består af tre hovedkomponenter:

Strukturen af dobbeltklæbende tape: 1) Aftrækspapir (silikonebelagt), 2) Klæbemiddel (lukket side), 3) Klargøringsmiddel, 4) Bæremateriale, 5) Klargøringsmiddel, 6) Klæbemiddel (åben side)

Bæremateriale
Bærematerialet har betydning for den dobbeltklæbende tapes vigtigste egenskaber. Til ru overflader benyttes en tykkere skumtape. Tyndere tape kan bruges, hvor der er behov for transparent fastgørelse, mens højt ydende tape kan fordele spændinger takket være deres viskose elastiske egenskaber.

Aftrækspapir
Aftrækspapiret dækker klæbemidlet og er et vigtigt element i både i forbindelse med påføring og fjernelse. Hos vores leverandør benytter de aftræksmaterialer af både papir og kunststoffilm med en række forskellige egenskaber.

Klæbemidlet
Det bedste valg af klæbemiddel afhænger af, hvordan den dobbeltklæbende tape skal bruges: Typen af ​​overflader og materialer, der skal sammenklæbes, hvor længe vedhæftningen skal holde, og om der er tale om indendørs eller udendørs anvendelse.

Dobbeltklæbende tape til forbrugere

Den dobbeltklæbende tape kan let påføres på bagsiden af en genstand og er således usynlig. Især når du monterer dekorative genstande, eller når du sætter plakater op, er den særdeles praktisk. Moderne tapes bæreevne er blevet stærk nok til et godt alternativ til søm og skruer. I stedet for at beskadige væggen og tiltrække snavs, kan du bruge dobbeltklæbende tape til sikkert at montere dine genstande.

Dobbeltklæbende tape – førstevalget til dekorationsprojekter

Dobbeltsidet tape er en genial opfindelse og en velsignelse for alle, der holder af at lave hobbyarbejde og dekorere deres hjem. Tidligere var tape altid synlig, hvilket nogle gange ødelagde det visuelle indtryk. I dag kan du nemt skjule den selvklæbende tape uden at skulle give afkald på den sædvanlige klæbestyrke. Da den dobbeltklæbende tape er næsten usynlig, vil al opmærksomhed blive rettet mod det ophængte objekt.

Mange anvendelsesmuligheder og nem håndtering

Dobbeltsidede tape egner sig ikke kun til kreative projekter, men også til dagligdags opgaver som f.eks. ophængning af plakater og postkort eller klistermærker. I vores brede udvalg finder du også specialprodukter, blandt andet en spejltape og en særligt kraftig tape til fastgørelse af for eksempel tæpper, husnumre m.m. Den dobbeltklæbende tape er nem at bruge og forårsager ikke skader på overfladen – i modsætning til andre monteringsmetoder.

Dobbeltklæbende tape til industriel brug

imagehrgi.png


Højt ydende dobbeltklæbende tape, som kan modstå ekstreme klimaforhold

I mange brancher er dobbeltklæbende tape en vigtig fastgørelsesløsning. Den bruges i biler og elektroniske enheder til at holde dele på plads i hele produktets levetid. Mikrofoner, højttalere, skærme og kameraer i mobiltelefoner er f.eks. fastgjort med tape. Dobbeltklæbende tape bruges også i hårde hvidevarer som ovne, køleskabe og klimaanlæg såvel som i komponenter til bygninger og byggeri som facadeelementer, vinduer og døre, glasvægge, elevatorer, møbler osv. Indenfor disse anvendelsesområder opfylder dobbeltklæbende tape mange opgaver. Den selvklæbende tape tilbyder ikke blot stærk og holdbar fastgørelse. Afhængigt af tapens specifikke egenskaber kan den fordele spændinger takket være dens viskose elastiske egenskaber, forhindre oxidation og skabe modstandsdygtighed over for UV-stråling, ekstreme temperaturer, fugt, ældning og kemikalier.

Der fås også specielle typer dobbeltklæbende tape, som optimerer processer i trykkeri- og papirindustrien. I forbindelse med avistryk og papirproduktion reducerer dobbeltsidet splejsetape opsætningstiden i forbindelse med rulleskift og forøger procespålideligheden ved splejsning uden produktionsstop. I forbindelse med etiket- og emballageudskrivning øges kvaliteten af udskriftsbillederne med dobbeltsidet tape og skumtape, som også sikrer effektiv klichémontering. Denne specielle tape holder trykklichéerne fast på trykcylinderen og muliggør også omplacering af klichéen.

imagew6eg5a.png

Dobbeltsidet tape som et alternativ til konventionelle fastgørelsesmetoder

Sammenlignet med andre fastgørelsesteknologier såsom svejsning, skruer, søm og flydende lim giver dobbeltklæbende tape mange fordele. Svejsning, skruer og søm forårsager materielle skader. Sådanne samlinger er synlige og ikke velegnede, når designet er vigtigt. De beskadigede overflader er også sårbare over for korrosion. Bolte, skruer og andre mekaniske fastgørelsesmidler skaber også enkeltstående spændingspunkter, hvilket kan resultere i, at sammenføjningen og materialet brister, da hele kraften er koncentreret et enkelt sted. Det er desuden kun et begrænset antal materialer, som kan sammenføjes med disse teknologier. Sammenføjning af plast og glas er normalt ikke mulig.

Fastgørelse med dobbeltklæbende tape beskadiger ikke materialet og reducerer dermed risikoen for korrosion. Det kan betragtes som en næsten usynlig fiksering, som er med til at holde overfladerne glatte og rene. Faktisk har tape også en tætningsfunktion, så det beskytter mod vejrmæssige forhold og støv. Dobbeltklæbende tape er perfekt til at udligne spændinger med på grund af, at den dobbeltklæbende tape er fordelt langs hele længden af de sammenføjede overflader.

Vores akrylskumtape er i stand til at absorbere materialets ekspansion og sammentrækning som følge af udsving i temperaturen. De kan endda klare forskellige ekspansions- og kontraktionsværdier i de forskellige materialer, der er sammenføjet, for eksempel plast og metal. Dobbeltklæbende tape kan bruges på en bred vifte af overflader, herunder metal, glas, papir, rustfrit stål, polykarbonat og mange andre. Sammenlignet med flydende lim kræver tape hverken hærdningstid eller slutrengøring. Der sker heller ingen emission af kemikalier.

Dobbeltklæbende tape til professionelle håndværkere

For at opnå optimale resultater er effektiviteten vigtig for professionelle håndværkere. Der fås speciel dobbeltsidet monteringstape til fastgørelse af dekorative elementer og spejle på glatte overflader, montering af kabelkanaler på vægge og opsætning af isoleringsplader.
Derudover er dobbeltsidede permanent gulvbelægningstape den enkle, hurtige løsning til lægning af PVC-gulve og tæpper i alle kvaliteter. Tapen giver optimal vedhæftning på alle de sædvanlige typer af tæpper, uanset om de er lavet af tekstil, skum, filt, fleece eller PVC.
Der findes naturligvis også aftagelige produkter: dobbeltsidede aftagelige gulvtape er specielt beregnet til midlertidige gulvbelægninger. Det kan især betale sig at bruge denne type tape til midlertidig fastgørelse af tæpper, filt og andre tekstilgulvbelægninger i forbindelse med udstillinger, på kontorer og andre steder.

Dobbeltklæbende tape tesa

Hvad er dobbeltklæbende skumtape?

Dobbeltsidet skumtape består af en "lukket celle" af PE skumbærer, der er belagt med et specielt syntetisk gummiklæbelag på begge sider. Skumtape er tykt og fleksibelt og perfekt til grove og ujævne overfladeteksturer. De bruges for eksempel til at hænge spejle, plakater og profiler op og til at installere papskærme.

Dobbeltsidet skumtape kan bruges hurtigt, rent og nemt. Tapen klæber stærk på glatte overflader som glas, metal og keramiske fliser. Skumtape kan leveres i en fugtbestandig version, der er specielt velegnet til våde rum. De kan bære vægten af for eksempel spejle, sæbeskåle, vægkroge, navneskilte, kabelkanaler og dekorative rammer med lethed. Skumtape er ikke egnet til sten og vinyl.

Markeder, der anvender dobbeltsidet skumtape:

  • Forretninger
  • Udstilling- og eventsektoren
  • Bygge- og anlægssektoren
  • Gør-det-selv (DIY)

Hvad er dobbeltsidet filmtape?

Leder du efter en dobbeltsidet tape til at gøre tæpper, fodpaneler, loftlister og andre materialer selvklæbende? Dobbeltsidet filmtape er fremragende til at klæbe på glatte overflader. Sortimentet består af PP- og PET-bånd i forskellige tykkelser. DIY-entusiaster og byggesektoren bruger dette produkt til at fastgøre tæpper, fodpaneler, tagdækning strimler m.m.

Markeder, der anvender dobbeltsidet filmtape:

  • Bygge- og anlægssektoren
  • Gør-det-selv (DIY)

 

Kjøp dobbeltklæbende tape
Filmtape
loading symbol